Bardzo ważne jest dokładne badanie składu jedzenia.

Oferujemy szkolenie dzięki któremu Państwa pracownicy wyszkolą się jak szacować jakie alergeny w produktach spożywczych występują w wysokich stężeniach w danych substancjach pokarmowych.

Sterowanie jakością badań w tymże przypadku jest niemożliwe ponieważ szkolenie dla laboratorium przeprowadzane jest pod dokładną kontrolą, przez wybitnie wykwalifikowanych fachowców, którzy zajmują się dokładnym szacowaniem czy wszelkie alergeny w produktach żywnościowych są faktycznym kłopotem, czy też wymyśloną historią przez konkurencję.

Alergeny w produktach żywnościowych nawet w najmniejszych ilościach stanowią zanieczyszczenie które dyskwalifikuje konkretny wyrób do spożycia.

Poprzez to tak istotnym elementem wszelkich działań jest profesjonalne szkolenie dla laboratorium.

Bez wątpienia każdy pracownik, który został przeszkolony powinien mieć świadomość tego jak ta sprawa jest poważna, poprzez to nawigowanie jakością wszelkich badań nie może być tu dopuszczalne. Możliwe manipulacje wynikami badań odbić się mogą na zdrowiu osób spożywających pokarmy ,które zawierają nawet minimalne zanieczyszczenia. Obecność danych alergenów w produkcie spożywczym obowiązkowo musi być dokładnie oszacowana, a jeśli są to alergeny których obecność może wywołać wstrząs anafilaktyczny, nawet ich śladowa dawka musi zostać wskazana przez dokładne i precyzyjne badania laboratoryjne.

Więcej: szacowanie niepewności pomiaru

8 miesięcy ago